Fadderbarn Munhava, Lar Siloe och Lifidzi

fadderbarnI Mocambique samarbetar föreningen med katolska kyrkan genom Orden Sao José de Cluny vid tre olika platser i landet.

I Mocambique finns tre olika fadderskap: individuellt fadderskap, projektfadder eller stöd till universitetsstuderande.

Barnen har avsaknad av grundläggande rättigheter såsom möjlighet till skolgång, hälsovård och rådgivning. Flertalet av barnen har förlorat sina föräldrar i aids. Barnen bor på barnhem eller hos anhöriga.

DU kan bli fadder vid följande projekt:

Barnhemmet Lar Siloe. På barnhemmet bor 91 barn. Alla är föräldralösa på grund av att deras föräldrar har avlidit av Aids. Några CIMG2171barn är hiv-positiva. Barnen är 3 – 18 år. Fadderbidraget går till barnens skolgång, mat, hygienartiklar, läkarvård och kläder. Fadderbarnsprojektet Munhava.

Barnen bor hos ensam mamma eller mormor. På grund av fattigdom har de sökt hjälp hos Systrarna och genom fadderbarnsprojektet får nu 20 barn/ungdomar stöd med skolgång, läkarvård, kläder och mat.

Fadderbarnsprojektet Lifidzi. Barnen bor hos ensam mamma eller mormor/farmor. I Lifidzi är det en kamp varje dag för människorna att överleva. Projektet har utökats på grund av det stora behovet och omfattar idag 47 barn i ålder 0 – 20 år. Barnen får stöd med skolgång, läkarvård, kläder och mat.

Vid ovan nämnda fadderbarnsprojekt får du ett individuellt barn som du hjälper med utbildning, skolböcker, mat, läkarvård och kläder.

Kostnaden för ett individuellt fadderskap är 125 kr per barn och månad. Du får bakgrundsinformation och foto på barnet och CIMG1768rapport en gång om året. Ibland kan det även hända att du får ett litet brev eller en teckning.

Fadderansvarig i Mocambique är Maj-Gull Gustafsson. Vill Du veta mer eller anmäla ditt intresse är Du välkommen att kontakta via e-mail: mocambique@ffbb.se eller tfn: 046-123561

Vill Du veta mer kontakta ordförande Gert-Agne Gustafsson, 046-123561 eller e-mail: info@ffbb.se

Plusgirokonto 90 03 36-9

Du kan lätt och säkert stödja vårt arbete via PayPal. Du kan läsa mera om PayPal här

 

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!

Kontakt: info@ffbb.se