Akutfond Lifidzi

Ge Ditt bidrag till Akutfonden och rädda liv

CIMG2075CIMG0976 CIMG0979CIMG0609

Mamma hiv positiv och har inte kunnat amma sina pojkar.  Den lilla flickan på bilden heter Jacinta. När vi hittade henne var hon 4,5 månad och vägde endast 2,3 kg. Sedan fonden öppnades 2011 har många små barns liv räddats. Stöd gärna fonden.

Att inte ha rent vatten, att inte få vård när man är sjuk, att inte få lära sig läsa och skriva, att vara fast i fattigdom – så ser verkligheten ut för alltför många människor i Lifidzi. På grund av det stora behovet i Lifidzi har FBB inrättat en akutfond. Akutfonden är ämnad i första hand för mjölkersättning till:

Dagligen kommer familjer med svårt sjuka och undernärda barn till Systrarna och till läkarstationen. De har ofta vandrat långt för att få hjälp. Under ett besök i en by, några kilometer från klostret, träffade vi en mormor med en 3-månaders baby. Mamman dog i samband med förlossningen. Mormor berättar att hon måste gå långt för att få tag på komjölk till sitt barnbarn. Men barnet är undernärt och får inte vad det behöver. Nu kan barnet, genom akutfonden, få mjölkersättning och få möjlighet att växa och utvecklas. Detta är bara ett exempel av många. Akutfonden hjälper till så att de små barnen får en chans att överleva. Människorna bor i lerhyddor och livnär sig av självhushåll och deras överlevnad är helt avhängig den egna skörden. Många kvinnor blir övergivna och lämnas att ensamma försöka mätta sina barn. Hunger och undernäring blir följden. I Mocambique lider 41 % av barnen under fem år av kronisk undernäring. Inte mindre än 36 % av alla dödsfall bland barn före fem års ålder är kopplade till undernäring. Till läkarstationen som Systrarna förestår kommer varje vecka 3-4 barn gravt undernärda. För tillfället är 40 barn i riskzonen inskrivna och för stöd från fonden.

CIMG0616 CIMG0880 20150804_090912CIMG0713CIMG0612

Plusgirokonto 90 03 36-9 Du kan lätt och säkert stödja vårt arbete via PayPal. Du kan läsa mera om PayPal här

Tack för ditt bidrag!
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!

Kontakt: info@ffbb.se