Aktuellt

Årsmöte den 5 maj 2024 i Stångby. Välkomna!

Styrelsen söker sponsorer till fyra flickor och en pojke som blivit antagna till en 1-årig jordbruksutbildning i Vila. Ungdomarna har faddrar som betalar del av avgiften men vi behöver fler faddrar som kan bidra. Maila till: mocambique@ffbb.se så får du mer information.

Styrelsen söker faddrar till barn i Mocambique. Maila till: mocambique@ffbb.se så får du mer information.

JULEN 2023: Varmt tack för bidragen från Östermalmskyrkan och Lilian Scheeles fond till matpaket och fest för barnen i Mocambique. Vad kan bli bättre än att få äta sig mätt? Systrarna i Matola, Xipimanine, Munhava, Lifidzi och Vila arrangerar julfest för barnen. Matpaket delas ut till familjerna som inte har mat under julen. Ett stort och innerligt tack till alla som stödjer föreningen verksamhet. Hjälpen kommer fram. Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

 

 

 

 

 

Styrelsen vill tacka alla medlemmar, faddrar och sponsorer för generösa bidrag under året. Det är VI tillsammans som kan förändra och göra skillnad.

INSAMLING ”Mat Mocambique” är pågående. Moçambique är ett av de länder i världen som drabbas absolut hårdast av klimatförändringar. I mars orsakade cyklonen Filipo stora förstörelse i mellersta och södra Mocambique. Familjerna i Munhava, Matola och Xipimanine berörs. I nordvästar Mocambique är det svår torka. Det är brist på mat och hunger. Kvinnorna är i frontlinjen för att bekämpa hungern och undernäringen och bär ansvaret för att ge sina barn mat.

Vill du vara med och bidra? Plusgirokonto 900336-9   Swish: 1233139458 – Märk ”Mat Mocambique”.

Mottagna donationer 2024:
30 000 kr från medlem öronmärkt ”utbildningsfonden”

TUSEN TACK FÖR ATT NI STÖDJER FFBB:s viktiga arbete

STYRELSEMÖTE 2024:
24 januari
17 mars
5 maj årsmöte
5 maj konstituerande möte