Gåvoshop

 

 

Ge en gåva – julen 2023 – köp julklappar som sprider glädje!

Vill du vara med och sprida glädje? För varje gåva du ger får du ett fint gåvobevis skickat till dig med post. Vi har listat julklapparna här nedan. Gör din beställning till e-mail: gava@ffbb.se eller ring Sofia tel: 0709-618720 så hjälper hon dig.

Tänk på att göra beställning senast den 17 december så att du hinner få ditt gåvokort innan jul.

Varmt välkommen att köpa julklappar som gör skillnad. Att ge en julgåva, som skänker stor glädje för andra, är ett uppskattat alternativ till att ge en vanlig present.

Vi önskar alla en fridfull och fin jul- och nyårshelg. Styrelsen FFBB

Plusgirokonto 900336-9 eller Swish: 1233139458

 

SKOLFLICKA

800 kr

ÅRETS JULKLAPP – stöd flickors utbildning!

Din gåva ger en flicka ett helt års skolgång samt täcker utgifterna för skolmateriel, termins – avgifter och uniform. Din gåva stärker flickors ställning i samhället och bidrar till minskade barnäktenskap.

SKOLPAKET

100 kr

Ge bort skolmateriel till en flicka så att hon kan fortsätta sin skolgång ytterligare ett år. Många barn går inte i skolan p.g.a. att mammorna inte kan köpa skolmateriel. Din gåva gör så att Genderprojektet kan fortsätta, vilket ger flickorna kunskaper om sina rättigheter och en väg till självständighet.

FADDERPAKET

 200 kr/mån/barn

Om du ger bort ett fadderskap i julklapp innebär det att du med ett regelbundet bidrag hjälper ett barn till skolgång. Genom fadderskapet stödjer du barns rätt till utbildning och ger barnet hopp om en framtid.

 

AKUTPAKET

400 kr

Din gåva minskar hungern för en familj, bidrar till minskad barnadödlighet och spridning av sjukdomar. Utmaningarna är stora efter sviterna av pandemin. En familj får matpaket, mjölkersättning, tvål, tvättmedel och värmande filt.

 

MAMMAPAKET

200 kr

Din gåva bidrar till näringsrik kost till HIV- positiva mammor, viktigt för att bromsmedicinen skall få effekt. Ensamstående mammor saknar medel till att bl.a. köpa födelsebevis, vilket är en förutsättning för att barnet skall få gå i skolan.

SJÄLVFÖRSÖRJNINGS-PAKET

300 kr

Ett steg framåt i kvinnors kamp att bli själv-försörjande är djur, symaskin och mikrolån. Geten klarar sig i de flesta klimat. Grisuppfödning verkar långsiktigt. Höns ger familjen ägg och överskottet kan säljas på marknaden. När kvinnorna skall starta ”eget” behöver de utbildning och ett litet räntefritt lån.

 
MORINGAPAKET

200 kr

Mirakelträdet MORINGA är livets träd och ger näringsstöd till barn och vuxna. Löven, fröna och blommorna går att tillaga. Produkterna kan säljas på den lokala marknaden och skapa en stabil inkomst.

KYCKLINGPAKET

50 KR

Att ge ett kycklingpaket är en fin gåva till utsatta familjer. Barnen är undernärda och ägg är ett viktigt tillskott för barnen. Genom gåvan bidrar du till att minska undernäring hos barnen.

Ge bort en gåva till en flicka och stå upp för flickors rättigheter.

Ge bort en gåva som bidrar till att rädda liv.

När du skänker en gåva till FFBB är du med och stödjer vårt arbete för att ge så många som möjligt en framtid.

Din gåva gör skillnad för barn, kvinnor och familjer i Moçambique och Vietnam.

 

Plusgirokonto 900336-9

Swish: 1233139458