Gåvor 2023

Ge en gåva – köp gåvor som sprider glädje – Ge en gåva mot fattigdom – En gåva som gör skillnad!

Vill du vara med och sprida glädje? För varje gåva du ger får du ett fint gåvobevis skickat till dig med post. Vi har listat julklapparna här nedan. Gör din beställning till e-mail: gava@ffbb.se så hjälper vi dig.

Betalning gör du till: Plusgirokonto: 90 03 36-9 eller Swisha ditt bidrag till 123313945

SKOLFLICKA
800 kr
ÅRETS JULKLAPPstöd flickors utbildning!
Din gåva ger en flicka ett helt års skolgång samt täcker utgifterna för skolmateriel, termins – avgifter och uniform. Din gåva stärker flickors ställning i samhället och bidrar till minskade barnäktenskap.

SKOLPAKET
200 kr
Ge bort skolmateriel till en flicka så att hon kan fortsätta sin skolgång ytterligare ett år. Många barn går inte i skolan p.g.a. att mammorna inte kan köpa skolmateriel. Din gåva gör så att Genderprojektet kan fortsätta, vilket ger flickorna kunskaper om sina rättigheter och en väg till självständighet.

FADDERPAKET
200 kr/mån/barn
Om du ger bort ett fadderskap i julklapp innebär det att du med ett regelbundet bidrag hjälper ett barn till skolgång. Genom fadderskapet stödjer du barns rätt till utbildning och ger barnet hopp om en framtid.

MORINGAPAKET
200 kr
Mirakelträdet MORINGA är livets träd och ger näringsstöd till barn och vuxna. Löven, fröna och blommorna går att tillaga. Produkterna kan säljas på den lokala marknaden och skapa en stabil inkomst.

SJÄLVFÖRSÖRJNINGS-
PAKET
300 kr
Ett steg framåt i kvinnors kamp att bli själv-försörjande är djur, symaskin och mikrolån. Geten klarar sig i de flesta klimat. Grisuppfödning verkar långsiktigt. Höns ger familjen ägg och överskottet kan säljas på marknaden. När kvinnorna skall starta ”eget” behöver de utbildning och ett litet räntefritt lån.

AKUTPAKET
400 kr
Din gåva minskar hungern för en familj, bidrar till minskad barnadödlighet och spridning av sjukdomar. Utmaningarna är stora efter sviterna av pandemin. En familj får matpaket,
mjölkersättning, tvål, tvättmedel och värmande filt.

 

 

 

 

KYCKLINGPAKET
50 kr
Barnen är undernärda och ägg är ett viktigt tillskott för barnen.

Genom gåvan bidrar du till att minska undernäring hos barn.