Moringa projekt Lifidzi

 ”Plantering av Moringa träd” – nytt projekt med start oktober 2017

Ett nytt FFBB- projekt kommer att startas upp i Lifidzi; plantering av Moringaträd och utbildning om trädets användning. Projektet är ett pilotprojekt och målet är att minska undernäring bland barnen. I första hand riktar sig projektet till förskolebarnen vid Centro Aberto och de barn som får mjölkersättning från FFBB:s akutfond. Trädet är känt som en viktig källa till mat och näring och har beskrivits som ”tropikernas naturliga näring”. Trädet producerar ätbara kapslar. Men det är trädets blad som är den viktigaste näringskällan och som har varit till stor hjälp för att förhindra svält i utvecklingsländer där trädet växer. Bladen är packade med protein, kalcium, betakaroten, C-vitamin och kalium. Problemet är att befolkningen inte har någon kännedom om trädets användbarhet. Vidare är trädet är väldigt tolerant mot torka. Vid bra förhållanden växer trädet snabbt, upp till två meter per år under de första 3-4 åren och kan bli 10-12 meter högt. Moringaträdet kan även användas för att rena flodvatten genom att man krossar fruktens frön.

SuSan Design har fått uppdraget att utföra projektet. SuSan Design har lång erfarenhet av att utveckla jordbruksprojekt i Afrika. I projektet ingår utbildning för Systrarna, personal vid läkarstationen i Lifidzi, personal vid Centro Aberto samt lokalbefolkningen. MD Araujo Mussa, barnläkare vid Chimoio Provinssjukhuset kommer att delta i utbildningsprogrammet för berörda.

CIMG0712

20150804_090912CIMG0880

fotos Moçambique 918 (640x360)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan stödja ”Moringa projektet, Lifidzi” . Alla bidrag är välkomna!

TILLSAMMANS GÖR VI NÅGOT FÖR BARNEN I MOCAMBIQUE Plusgirokonto: 90 03 36-9 Du kan lätt och säkert stödja vårt arbete via PayPal. Du kan läsa mera om PayPal här

TACK för ditt bidrag!
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!

KONTAKT: info@ffbb.se