Aktuellt och nyheter

FÖLJ OSS GÄRNA PÅ FACEBOOK där ni kan följa föreningens utveckling och arbete.

FÖRELÄSNING i Brunnby, församlingshemmet den 18 april kl 14.00 Alla är hjärtligt välkomna. Ingen föranmälan behövs.

ÅRSMÖTE i Kristianstad, Oxhagsvägen 15. Anmälan till info@ffbb.se. Fika, lotteri, försäljning och information om FFBB:s projekt under 2017.  Alla är hjärtligt välkomna.

MORINGA PROJEKT:

Projektet är igång sedan januari. Information och workshops har ägt rum. Projektet är ett pilotprojekt och målet är att minska undernäring bland barnen. Trädet är känt som en viktig källa till mat och näring och har beskrivits som ”tropikernas naturliga näring”. Trädet producerar ätbara kapslar. Men det är trädets blad som är den viktigaste näringskällan och som har varit till stor hjälp för att förhindra svält i utvecklingsländer där trädet växer. Bladen är packade med protein, kalcium, betakaroten, C-vitamin och kalium. Problemet är att befolkningen inte har någon kännedom om trädets användbarhet. Centro Aberto, högstadieskolan Escola Secundaria Lifidzi, samt många familjer har planterat de första moringafröerna. Syster Fretias, Lifidzi, meddelar att växer små fina plantor som är färdiga för utplantering.

STYRELSEMÖTE:

Styrelsemöte den 20 januari i Stångby

Styrelsemöte den 17 mars i Simrishamn

Styrelsemöte den 28 april i Vasa Gård, Norra Björstorp

Stöd föreningens verksamhet: Föreningens insatser bygger på bidrag och gåvor från medlemmar, faddrar och sponsorer samt arvoden från de föreläsningar som styrelserepresentanter gör vid olika inrättningar

BARN SÖKER FADDRAR: Just nu finns ca 10 barn i Mocambique och 10 barn i Vietnam som behöver faddrar. Läs mer under respektive flik om fadderbarnsprogrammen.

Du är välkommen att höra av dig till Mocambique@ffbb.se eller Vietnam@ffbb.se

VARMT TACK FÖR ATT DU VILL VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD!  

Plusgirokonto 90 03 36-9 Du kan lätt och säkert stödja vårt arbete via PayPal. Du kan läsa mera om PayPal här

Tack för ditt bidrag!
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!

Kontakt: info@ffbb.se