Aktuellt

VI ÖNSKAR ALLA VÅRA MEDLEMMAR, FADDRAR OCH SPONSORER EN RIKTIG FIN SOMMAR!
Nu kan du få skattereduktion på dina gåvor.

FFBB har blivit godkända av Skatteverket för skattereduktion för gåvor. Godkännandet gäller fr o m den 23 mars 2020 till 31 december 2023, såvida inte regeringen ändrar nuvarande regler. Därför har vi uppdaterat våra riktlinjer för behandling av personuppgifter (GDPR). Se i huvudmenyn under rubriken GDPR. För gåvor skänkta till FFBB kan du få upp till 1 500 kronor i skattereduktion.Du måste ge minst 200 kronor till samma gåvomottagare vid ett och samma tillfälle. Du måste skänka minst 2 000 kronor under året. Det kan vara gåvor till en eller flera godkända gåvomottagare. Se vidare information om reglerna för skattereduktion på Skatteverkets hemsida. Om du undrar över något hör av dig till info@ffbb.se.

Insamlingen ”Majs” gav 40300 kr som har förts över till MZ den 18 februari. Matpaket har delats ut till familjer i Lifidzi, Vila, Munhava och Matola.

Utdelning av majs till familjer i Vila

Syster Maria delar ut matpaket i Munhava

Lägesrapport Covid 19 : I Mocambique gäller undantagstillstånd gäller fr o m april månad. Skolorna är stängda och distansundervisning är naturligtvis en omöjlighet för alla fattiga. Krav på munskydd gäller i affärer och på allmänna kommunikationer. Social distansering infördes men som är svårt eftersom generationer lever tätt inpå varandra. Människorna uppmanades att stanna inomhus. Flertalet lever ”ur hand i mun” och är beroende av att kunna gå ut för att tjäna ihop till mat för dagen. Dessa restriktion skapar stora påfrestningar för familjen. Som en följd ökar våldet bland familjerna. Detta drabbar främst kvinnor och barn.

FFBB har den 15 maj överfört 1000 USD till avdelningen för undernärda barn, provinssjukhuset i Chimoio, för inköp av tvål, handsprit och ansiktsmasker. 700 USD har överförts till systrarna systrarna för tvål och ansiktsmasker. Systrarna kommer att ge lokalbefolkningen information om smittspridning och hygien.

Vill DU bidra? Du kan öronmärka din gåva med ”Covid 19 – TVÅL” plusgirokonto 900336-9 eller swisha till 1233139458.

Ansiktsmasker till familjer i Mocambique

Ansiktsmasker utdelade

Syster Maria delar ut tvål

 

 

 

 

 

 

 

 

Som fadder till en flicka står du upp för flickors rättigheter.

Vi söker faddrar till flickor som bor på internatet i Lifidzi. Vill du följa en flickas skolgång? Du får rapport en gång om året hur det går för din skolflicka. Du stödjer flickans internatkostnader och kostnader för skolgången tills att hon avslutar årskurs 12. Kostnad 225 kr/månad/flicka. FFBB arbetar aktivt för att undvika tidiga äktenskap. Genom att ge flickan möjlighet till en skolgång minskar risken för äktenskap drastiskt. Skicka din förfrågan till info@ffbb.se.

skolflicka

 

 

 

 

 

 

Mikrolån till kvinnor i Matola

Nio kvinnor har i juni blivit låntagare. Kvinnorna skall sälja bl a kapulanor, plastsandaler, frukt och grönsaker. Vi önskar dem lycka till.

       

 

 

 

 

 

STYRELSEMÖTE 2020:

19 januari styrelsemöte, Limhamn
22 mars styrelsemöte, telefonmöte
10 maj Årsmöte och konstituerande möte, Lund
7 juni styrelsemöte, telefonmöte
6 september styrelsemöte, Stångby

VARMT TACK FÖR ATT DU VILL VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD!  

Plusgirokonto 90 03 36-9 Du kan lätt och säkert stödja vårt arbete via PayPal. Du kan läsa mera om PayPal här

Tack för ditt bidrag!

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!

Kontakt: info@ffbb.se