Aktuellt och nyheter

INSAMLING: I mars 2019 drabbades Mocambique av cyklonen IDAI och cyklonen Kenneth. Utan tvekan har cyklonen IDAI lämnat stora spår efter sig. IDAI är förmodligen den värsta väderrelaterade katastrofen som någonsin drabbat det södra halvklotet. Det tar tid för redan utsatta och fattiga familjer att komma tillbaka till det som de en gång, med mycket möda, byggt upp. I år kom regnet tidigt och det långvariga regnet har förorsakat översvämningar och jordskred. Familjers lerhus och skörden sköljs bort. 2020 är ännu ett år med missväxt. Miljöpåverkan är ett faktum. Lifidzi och kringliggande område är återigen i svårigheter. Familjernas skördar kommer att utebli. Skörden är deras enda möjlighet till mat. Öronmärk din gåva: ”Insamling MZ”  plusgirokonto 900336-9 eller swisha till 1233139458. TACK FÖR ATT DU VILL VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD!

MEDLEMSAVGIFT 2020: Vill du fortsätta att stödja FFBB?  Det är dags att betala årsavgiften 150 kr/år/person. Två personer boende på samma adress betalar 200 kr/år. Du stödjer FFBB:s viktiga arbete i Mocambique och Vietnam. FFBB:s administrativa kostnader är under 3 %. Tack för att du vill vara medlem och följa FFBB:s arbete.

RELEASEFEST – VÄLKOMNA! Författaren Ingrid Jönsson bjuder in till releasefest den 16 februari, kl 14.00-16.00 i konsthallen i Brösarp. Hennes bok ”Månbåten” är en ungdomsbok för 12-14 år och utspelar sig i Lifidzi, nordvästra Mocambique. Samtidigt kommer vikten av Gender projektet, flickors skolgång och hur tidiga äktenskap i Mocambique kan förhindras att diskuteras och lyftas fram.  Varmt välkomna!

Vi söker faddrar till flickor som bor på internatet i Lifidzi. Vill du följa en flickas skolgång? Du får rapport en gång om året hur det går för din skolflicka. Du stödjer flickans internatkostnader och kostnader för skolgången tills att hon avslutar årskurs 12. Kostnad 265 kr/månad/flicka. FFBB arbetar aktivt för att undvika tidiga äktenskap. Genom att ge flickan möjlighet till en skolgång minskar risken för äktenskap drastiskt.

Vi söker faddrar till barn vid förskolan Ana Maria. Kostnad 215 kr/månad. Du får följa ett barns skolgång och du får rapport en gång om året.

För mer info: info@ffbb.se eller mocambique@ffbb.se       TACK FÖR ATT DU VILL STÖDJA BARNS SKOLGÅNG.

ÅRSRAPPORTER för fadderbarnen i Vietnam: Rapporterna är på gång och skall komma i februari. ÅRSRAPPORTER för fadderbarnen i Mocambique: Flertalet av rapporterna för barn vid barnhemmet Lar Siloe och Munhava har skickats ut. För fadderbarn och skolflickor i Lifidzi väntar vi på att rapporterna skall komma i februari. ÅRSRAPPORTER för fadderbarn vid förskolan Ana Maria: Rapporterna börjar komma och skickas ut i februari.

STYRELSEMÖTE 2020:

19 januari i Limhamn

22 mars i Stångby

10 maj Årsmöte, Montessoriskolan Eslöv

 

Som fadder till en flicka står du upp för flickors rättigheter. Skicka din förfrågan till info@ffbb.se så hjälper vi dig.

skolflicka

 

 

 

 

 

VARMT TACK FÖR ATT DU VILL VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD!   Plusgirokonto 90 03 36-9 Du kan lätt och säkert stödja vårt arbete via PayPal. Du kan läsa mera om PayPal här

Tack för ditt bidrag!

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!

Kontakt: info@ffbb.se