Aktuellt och nyheter

Insamlingen ”Majs” gav 40300 kr som har förts över till MZ den 18 februari. Matpaket har delats ut till familjer i Lifidzi, Vila, Munhava och Matola.

 

 

 

 

Lägesrapport Covid 19 i Mocambique och Vietnam: I Mocambique konstaterade det första fallet Covid 19 den 27 mars. Syster Olimpia att undantagstillstånd gäller i landet fr o m april månad. Skolorna är stängda och distansundervisning är naturligtvis en omöjlighet för alla fattiga. Krav på munskydd gäller i affärer och på allmänna kommunikationer. Social distansering infördes men som är svårt eftersom generationer lever tätt inpå varandra. Människorna uppmanades att stanna inomhus. Flertalet lever ”ur hand i mun” och är beroende av att kunna gå ut för att tjäna ihop till mat för dagen. Dessa restriktion skapar stora påfrestningar för familjen. Som en följd ökar våldet bland familjerna. Detta drabbar främst kvinnor och barn.

FFBB har den 15 maj överfört 1000 USD till avdelningen för undernärda barn, provinssjukhuset i Chimoio, för inköp av tvål, handsprit och ansiktsmasker. 700 USD har överförts till systrarna systrarna för tvål och ansiktsmasker. Systrarna kommer att ge lokalbefolkningen information om smittspridning och hygien.

Vill DU bidra? Du kan öronmärka din gåva med ”Covid 19 – TVÅL” plusgirokonto 900336-9 eller swisha till 1233139458.

I Vietnam har aktiviteterna vid Thanh Ba center varit vilande men sedan i slutet av april börjar landet öppna upp igen.

TACK FÖR ATT DU VILL VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD!

Vi söker faddrar till flickor som bor på internatet i Lifidzi. Vill du följa en flickas skolgång? Du får rapport en gång om året hur det går för din skolflicka. Du stödjer flickans internatkostnader och kostnader för skolgången tills att hon avslutar årskurs 12. Kostnad 225 kr/månad/flicka. FFBB arbetar aktivt för att undvika tidiga äktenskap. Genom att ge flickan möjlighet till en skolgång minskar risken för äktenskap drastiskt.

STYRELSEMÖTE 2020:

19 januari, Limhamn

22 mars i Stångby

10 maj Årsmöte och konstituerande möte, Lund

Som fadder till en flicka står du upp för flickors rättigheter. Skicka din förfrågan till info@ffbb.se så hjälper vi dig.

skolflicka

 

 

 

 

 

VARMT TACK FÖR ATT DU VILL VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD!   Plusgirokonto 90 03 36-9 Du kan lätt och säkert stödja vårt arbete via PayPal. Du kan läsa mera om PayPal här

Tack för ditt bidrag!

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!

Kontakt: info@ffbb.se